2010. március 31., szerda

Számítógéppel segített tanulás

Az általam választott iskola Pedagógiai Programjában az internet használat, a számítógép kezelésének elsajátítása több helyen is szerepel. Feltüntetik, hogy az ECDL bizonyítvány megszerzéséhez alapvető ismereteket nyújtanak, és lehetőség van az iskolában a bizonyítvány megszerzésére. A tanulóknak biztosítják az internethasználatot és tanórák keretében lehetővé teszik a közelebbi megismerését. Fontos szerepet tulajdonítanak az online kommunikációs formáknak, melyet minden diáknak megfelelően kell ismernie, alkalmaznia. Ezek többnyire együttműködés, kapcsolattartás, nemzetközi ismeretségek kialakításában, fenntartásában játszanak nagy szerepet. Az IKT kompetenciák fejlesztésénél az internet segítségével történő kutatás is megjelenik.
A Programban leírták az "információs társadalom technológiáinak" megfelelő, kreatív, kritikus, felelősségteljes használatának kialakítását. Az IKT kompetenciák fejlesztésére szolgálnak az informatika órák, az SDT használat, e-tananyagok használata, prezentációk készítése.
A számítógéppel segített tanulás, mint kifejezés, ha nem is szó szerint, de ezzel úgy vélem megjelenik a Pedagógiai Programban.
Az iskola nemcsak tanulók esetében tartja fontosnak az IKT eszközök és technológiák használatát, hanem a pedagógusok, munkatársak szempontjából is.

A multimédia ugyanezen sorok között helyet kaphatna. Nem tesznek rá konkrét említést, hogy igénybe vennének multimédiás programokat, anyagokat tanórák keretében, ettől függetlenül ezek alapján úgy tartom van rá lehetőség.

Vajon a számítógéppel segített tanulás az informatika órákon kívül, valamint idegennyelvi kommunikáción kívül más tantárgyak tanításában is megjelenik?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése