2010. február 21., vasárnap

További ötletek

Az Informatika az oktatásban kurzusunk keretében, sok olyan web2-es alkalmazást vettünk igénybe, amelyek segítik a tanulási folyamatunkat. Ezek az alkalmazások más oktatási körülmények között is jól hasznosíthatóak. A twitter, a blog, a SlideShare, a MindMeister is hatékony lehet különböző tananyagok feldolgozásánál.

Sok új lehetőséget ismertem meg mostanság, és ezeken kívül, ami még eszembe jutott, a képmegosztó szolgáltatások. Ezek segítségével a diákok pl. tanulmányi kiránduláson készült képeket, vagy a tananyaghoz kapcsolódó fotókat, osztályképket... oszthatnak meg egymással egyszerűen.

A ning is nagy segítséget nyújthat, melyen belül akár külön csoportokat is kialakíthatunk a tanulók között, tehát csoportmunkák során is hasznos lehet. Itt a diákok hozzászólhatnak egymás feltöltött dokumentumaihoz. Beszélgetést folytathatnak az órán elhangzottakról, a feldolgozandó témákról.

Mivel a diákok rendszeresen igénybe veszik az msn-t, illetve a skype-ot, így azok alkalmazása az oktatásban valószínűleg nem okozna gondot. Ezek például közös feladatok otthoni megbeszélésénél hatékony kommunikációs felületet biztosítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése